O nas

Nasza piekarnia powstała w 1994 roku z inicjatywy seniora naszego rodu – Henryka Konowoł – znanego i bardzo cenionego piekarza. Piekarza nie tylko z zawodu, ale przede wszystkim z zamiłowania.

Początkowa nazwa firmy WOMAZOX, wzięła się z pierwszych liter imion jej założycieli – rodzeństwa Wojciecha, Marii i Zofii. Henryk, od samego początku stanowił główny filar naszej firmy.

Mimo, iż Henryk przeszedł już na zasłużoną emeryturę, tak naprawdę nigdy z piekarni nie zrezygnował i po dziś dzień służy nam – swoim dzieciom – swoją radą, pomocą i wysokimi kwalifikacjami (udokumentowanymi dyplomem mistrzowskim), ale przede wszystkim swoim wieloletnim, bogatym doświadczeniem.

Dzięki doświadczeniu naszego ojca, dla którego piekarstwo jest wielką pasją, mogliśmy wprowadzić najbardziej czasochłonny, pięciofazowy proces technologiczny, charakteryzujący się najsmaczniejszym i najzdrowszym wyrobem końcowym – pieczywem naturalnym. To właśnie ojciec zaszczepił w nas miłość do tak pięknego i szlachetnego, choć bardzo trudnego zawodu. To jego profesjonalna postawa: prawdziwe zamiłowanie do tego co się robi, pełne zaangażowanie w to co się robi, szacunek wobec pracy rąk ludzkich i wreszcie szacunek do tego najbardziej powszechnego pokarmu – chleba, wskazał nam kierunek, w którym chcemy się z zapałem realizować i ten zapał dzielić z Państwem. Także dzięki naszemu ojcu, który zawsze pragnął, abyśmy kontynuowali rodzinną tradycję, możemy pochwalić się wysokimi kwalifikacjami, udokumentowanymi posiadaniem dyplomów mistrzowskich.

W niedalekiej przeszłości postanowiliśmy uwypuklić nasz główny walor – zamiłowanie do rodzinnej tradycji. Tradycji nie tylko z nazwy, ale przede wszystkim z przekonania. A że jesteśmy rodzeństwem – ludźmi związanymi nie tylko węzami krwi, ale także wspólnym zamiłowaniem do zawodu i wspólną pracą – postanowiliśmy podkreślić to i zmieniliśmy początkową nazwę firmy z WOMAZOX na PIEKARNIA RODZINNA KONOWOŁ. Uważamy, iż obecna nazwa trafniej oddaje charakter naszej działalności i ukazuje nie tylko nasz profil, ale przede wszystkim nasze korzenie.

Dlaczego my?

  1. Korzystając z naszej oferty macie Państwo 100 % gwarancji, że nasze pieczywo jest w pełni naturalne i nie zwiera konserwantów i polepszaczy
  2. Nasze pieczywo to niepowtarzalny smak i aromat, dla wielu osób znany tylko z dzieciństwa
  3. Nasze pieczywo charakteryzuje się wysoką jakością
  4. Do produkcji używamy wyłącznie naturalnych i najlepszych składników, od najlepszych dostawców, wyłącznie ze sprawdzonych źródeł
  5. Nasze pieczywo produkowane jest według tradycyjnych receptur
  6. Proces technologiczny naszego pieczywa (trwający 15 godzin) składa się z 5 faz produkcji
  7. Technologia ta oparta jest na pracy rąk ludzkich, a stopień zmechanizowania naszej piekarni ograniczony jest do minimum
  8. Nasze wyroby wypiekane są w tradycyjnym piecu węglowym
  9. Nasi piekarze własnoręcznie wypiekają chleb, dzięki czemu wkładają w proces jego tworzenia swoje serce
  10. Nasi piekarze to bardzo wykwalifikowani pracownicy, posiadający dużą wiedzę i ogromne doświadczenie